Вкуси България със SlowTours.bg

Хранителни добавки с мед и пчелни продукти отличени на Пловдивския панаир

0

Хранителни добавки с мед и пчелни съставки получиха отличия за нов продукт на българския пазар по време на изложбата “Фудтех” в Пловдивския панаир.

Сред наградените експонати е биоактивната храна “Ватрасин БАХ” на радомирската семейна фирма “Екосити”. Продуктът е съставен от непреработен натурален пчелен мед, чия, коноп, елда, черен пипер, ленено семе, сусам, канела, куркума и джинджифил. Подпомага човешкия организъм за възстановяване след прекарани заболявания, а благодарение на естествените витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти подпомага освобождаването на организма от патогени, шлаки и паразити. Подобрява метаболизма на тялото и намалява чувствително мазнините.

С антипаразитно действие е и отличения антипаразитен комплекс на семейство Илиеви, пчелари от 30 години в района на Плевен. Пчелинът им е на 23 км североизточно от Плевен в чиста и екологична местност. От 2011 година работи и втори пчелин в район с богата и разнообразна цветна растителност. Освен тинктурата за пречистване на тялото, ЗП “Пчелари Илиеви” са създали и други хранителни добавки на основата на мед, восък и прополис – естествен имуностимулатор, мед със сусамов тахан за борба с остеопорозата, мед със сухи плодове и ядки като храна за мозъка, мед с канела, ябълков пектин и шипково брашно при ендокринни проблеми, както и натуралния антиоксидант и афродизиак мед с розови листенца.
панаир фудтех Агра винария
С отличие е и водният разтвор на прополис “Апифарм”, представен от “Органик БГ”, с. Долно Белотинци. Разработката е на Българска академия на науките, а иновацията се състои в това, че продуктът не съдържа алкохол и всички биологично активни съставки са запазени. Тинктурата подпомага нормалната функция на имунната система, има антимикробно, антиоксидантно, противовъзпалително и имуномодулиращо действие.

Общо 45 експоната на участници в изложбите “Фудтех”, “Винария” и “Вкусове от Италия”, които се провеждат в Международен панаир Пловдив до 23 февруари 2020 година, се състезаваха за награда в първото издание на конкурса “Нов продукт за българския пазар”. Конкурсът отличи висококачествени изделия в 18 категории. Най-много са призьорите в раздел “Напитки” – общо 8. Сред тях са 15-годишна българска ракия, италиански ликьор от лимон и дафинов лист, диджестивно вино от арония и грозде с розова вода.

Италианска паста от антична пшеница е едно от екзотичните предложения, достигнали до финала, наред с биопастет от шамфъстък, кафе от женшен, бонбони с трюфел, луканка с ром, млечни конци, перли и пръчици. “Фактът, че толкова много фирми се състезаваха в конкурсите, говори за бързия темп на промени в тези отрасли. Участниците в трите изложби винаги изненадват с авангардни предложения”, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Споделете.

Коментирайте

Close